Ветеранът в състава на Верона Лука Тони, който тази година навършва 38 години, няма намерение след края на кариерата си да се занимава с треньорство. Той разкри и причината, която го е отказала от това - външният вид на Пипо Индзаги. 

Бившият нападател на Милан и Ювентус, който сега е начело на "росонерите", е почти набор на Тони. Двамата играха заедно и в националния отбор, а според сегашния нападател, Пипо се е състарил с поне десет години в последните няколко месеца. 

"Ужас, Индзаги е по-стар вече с десет години, само откакто седна на скамейката на Милан. Преди няколко месеца щяха да го правят едва ли не почетен президент, а сега го плюят и го критикуват. Ето затова никога няма да бъда треньор", сподели Тони пред вестник "Гадзета дело Спорт". 

Той сподели и интересен момент от кариерата си, когато е бил пред отказване. Това е било, когато е бил вече в зряла футболна възраст, но след това изведнъж разцъфна за футбола и продължава да радва феновете.

"Всичко за мен се промени, когато срещнах жена ми. Бях в една кръчма и изведнъж една врата ме тресна в лицето. Бях бесен, но после видях най-красивата жена на света и ѝ поръчах питие. Тогава приятелите ми казаха: "Загубихме те!" И наистина беше така."

"Ако не беше Марта, животът ми нямаше да се развие така. Благодарение на нея преодолях тежкия период в 4-та дивизия, започнах в Серия А и закапаха головете. Много ми помогна и Пеп Гуардиола, с когото бяхме в Бреша, от него също научих много", сподели още Тони.