Треньорът на Милан Филипо Индзаги погледна философски на снощното нулево реми с Киево в мач от 25-ия кръг на Серия А. Наставникът на „росонерите“ отбеляза позитивните моменти в представянето на своите момчета и допълни, че вижда чашата като наполовина пълна.

От средата на октомври досега Милан няма победа като гост и дотук през сезона не е успявал да запише два поредни успеха.

„Според мен се опитахме и играхме много по-добре през второто полувреме, създадохме два шанса – Хонда удари гредата, а после имахме контраатака при ситуация трима срещу двама“, анализира Индзаги.

„Трябва да бъдем по-клинични в атака, да даваме точния завършващ пас, защото не е лесно да играеш срещу Киево, който влага всичко в отбрана.“

„Виждам чашата ни като наполовина пълна, защото във втори пореден мач не допускаме гол, ала все пак загубихме двама много важни играчи (Найджъл де Йонг и Рикардо Монтоливо бяха сменени заради мускулни травми – б.р.) и изпуснахме доста положения. Вярвам, че подобряваме контрола си върху топката в последните два мача, но не бележим и това ме кара да съжалявам“, допълни италианецът.