Треньорът на Интер Андреа Страмачони бе особено радостен след победата над Ювентус с 3:1 снощи. Причината по думите му е, че преди срещата от щаба на съперника си позволили да се отнесат пренебрежително към него.

На „Ювентус Арена“ играчите на младия специалист сложиха край на серията от 49 мача без загуба. Артуро Видал откри за „бианконерите“, но с два гола на Диего Милито и един на Родриго Паласио „нерадзурите“ заслужено обърнаха развоя на мача.

„Опитах да се подготвя по най-добрия начин за срещата, но бе дразнещо да чуя сарказъм от Юве по повод тактиката ни“, заяви Страмачони. „След последния съдийски сигнал може би спортният директор на Ювентус Бепе Марота ще размисли. Искам просто да ме уважават. Имаше доста коментари, че съм „безгрижен в тактическо отношение“ - ние обаче се подготвяме за всеки мач, отработвайки всички детайли.“

„Знаех, че ще играем в схема 3-4-3. С нея причинихме доста проблеми на Ювентус, който доминира в италианския футбол през последните две години. Спечелихме напук на инцидентите, за които обещах да не говоря, така че заслужаваме малко уважение“, завърши Страмачони.