Интер победи Ювентус с 3:1 като гост в дербито на 11-тия кръг в Серия А и по този начин сложи край на уникалната серия на Юве от 49 мача без загуба. „Бианконерите“ се бяха устремили към своя 50-и мач без загуба, но в Торино Интер бе по-добрият отбор и заслужено победи своя съперник.

Мачът в Торино започна шокиращо, с гол на Ювентус още в 19-а минута, при който имаше и неотсъдена засада.

Почти веднага след изпълнението на центъра, Мирко Вучинич изведе в коридор Квадво Асамоа, който бе в засада при паса. Това обаче не бе забелязано от реферите, играта продължи, а Асамоа подаде към Артуро Видал, който само трябваше да чукне топката в опразнената врата.

Голът даде криле на „бианконерите“, които в следващите минути се втурнаха в атака, а Ханданович спаси страхотен изстрел на Клаудио Маркизио.

В 12-а минута пък гол на Интер не бе зачетен. Естебан Камбиасо центрира към далечната греда, където с глава точен бе Родриго Паласио, но аржентинецът бе в засада.

Постепенно „нерадзурите“ заиграха доста по-добре и до края на полувремето на няколко пъти пропуснаха да изравнят.

Активната игра на Интер продължи и след почивката и закономерно се стигна до изравняване. В 57-а минута Клаудио Маркизио свали в наказателното поле Диего Милито и съдията Талиавенто отсъди дузпа. Зад топката застана Милито, който не сгреши и вкара за 1:1.

„Нерадзурите“ продължиха със своя натиск и след изравняването и в 76-а минута успяха да поведат. Удар на Фреди Гуарин бе избит от Буфон, но топката попадна на пътя на Милито, който реализира втория си гол и даде аванс на своя отбор.

В последните минути домакините се опитаха да стигнат до равенството, но вместо това, при една контраатака в 89-а минута Нагамото напредна и върна към непокрития Родриго Паласио, който с мощен шут не остави никакви шансове на Буфон и оформи крайното 3:1.

В класирането Ювентус остава лидер с 28 точки, но вече само на една от Интер, който е втори.


Juventus 1-3 Inter Milan by fasthighlights-2013