Наставникът Винченцо Монтела, който към момента е безработен, заяви, че е напълно отворен към идеята за втори престой начело на Фиорентина. Думите му идват в миг, когато се очаква кризисна среща на върха във флорентинския клуб, на която се очаква настоящият треньор Стефано Пиоли да плати с поста си заради слабите резултати.

„Виолетовите” навъртяха 5 поредни ремита в Серия А, а капката, която преля чашата, беше вчерашната конфузна загуба с 0:1 от борещия се оцеляване Фрозиноне. Монтела със сигурност ще бъде сред разгледаните варианти, след като води тима в периода 2012-2015 и остави чудесни впечатления с работата си на „Артемио Франки”. Именно тези „три чудесни години”, както той сам ги описва, впоследствие му помогнаха за престижни назначения в Милан и Севиля, където обаче събитията се развиха толкова добре за някогашния нападател.

„Ценя високо Пиоли и мисля, че той заслужава да води отбора в полуфиналния реванш за Купата на Италия (срещу Аталанта – б.р.). Достигането до тази фаза беше постигнато с някои страхотни мачове”, коментира 44-годишният Монтела.

„Изкарах три чудесни години във Фиорентина. Имах своите спорове със собствениците, но винаги успявах да се изясня с хората от фамилия Дела Вале. Пазех безукорно поведение и никога не съм водил разговори с други клубове, докато имах договор с Фиорентина. За момента няма нищо около евентуално мое завръщане.”

„Пътувах до Катар без конкретна причина. До този момент получих множество оферти, но нито една не ме убеди напълно”, допълни Монтела, който в дните си на футболист беше известен с прозвището „Самолетчето” заради характерния начин, по който изразяваше радостта си след гол.