Ръководството на Фиорентина излезе със съобщение за кризисна среща вътре в клуба след конфузната загуба 0:1 от Фрозиноне. Няма медия в Италия, която да разчете обявлението по друг начин освен като предстоящо уволнение за наставника Стефано Пиоли.

„Виолетовите” постигнаха 5 равенства и поражение в последните си 6 шампионатни мача, което явно дойде в повече на шефовете. „След сериозната загуба срещу Фрозиноне собствениците и директорите на Фиорентина ще се съберат през следващите 48 часа с цел да анализират ситуацията с „чисти глави” и да открият мерките, които гарантират усилия и резултати от отбора в последните седмици на сезона”, обявиха флорентинци.

„Искаме да видим силния и обещаващ отбор, когото сме гледали толкова много пъти през този сезон”, се казва още в изявлението.

„Скай Италия” най-усърдно пише, че Пиоли няма шанс да се спаси. Договорът на специалиста така или иначе изтича през юни, като се очакваше да не бъде подновен. Също така изданието предвижда и тренировъчно оттегляне, като футболистите ще живеят на клубната база.

Фиорентина на практика загуби почти всякакъв шанс за място в Лига Европа през първенството. Все пак тимът има шанс да се добере до излаз в евротурнирите чрез Купата на Италия. В първия полуфинален мач срещу Аталанта „ла виола” стигна до 3:3 у дома.