Спортният директор на Рома Валтер Сабатини открито заяви, че головете за Ювентус при победата над неговия тим с 3:2 до един са били нередовни.

Шампионите на Италия получиха 2 дузпи, с които пречупиха опонента си, като на Апенините още спори дали нарушенията всъщност са били в наказателното поле. Освен това късният гол на Леонардо Бонучи бе отбелязан при положение на засада, в каквото бе изпаднал Артуро Видал. Чилиецът блокираше визуалното поле на вратаря, който не успя да види много добре решителното воле на Бонучи.

„Доказа се, че нито двете дузпи за Ювентус трябваше да бъдат отсъдени, нито пък красивият гол на Бонучи – признат, тъй като Видал беше в засада“, заяви Сабатини.

„Мисля, че имаше нещо нередно с времето и пространство. Шегата настрана, ние приемаме загубата и качеството на Ювентус, но головете им бяха явно нередовни.“

„Тръгваме си към дома с този резултат, но двете дузпи бяха несъществуващи, а победният гол трябваше да бъде отменен. Разбирам, че медиите ще са под пара с думите ми като спортен директор в Рома“, допълни Сабатини.