Капитанът на Рома Франческо Тоти отправи изключително сериозни обвинения към Ювентус след дербито между двата отбора от 6-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" победиха с 3:2 след скандално съдийство на рефера Джанлука Роки. 

Той отсъди две доста спорни дузпи за "старата госпожа", изгони наставника на "вълците" Руди Гарсия и общо взето със спорните си отсъждания направи мача доста напрегнат и играчите често се хващаха за гушите. 

"Това е срам, огромен срам! Дойдохме в Торино, за да победим, но виждате след силен мач какво се случи с нас. Днес бяхме победени, но не знам от кого, със сигурност не беше от Ювентус."

"Ние сме бесни, няма как да е иначе, но като голям отбор трябва да вдигнем главите и да гледаме напред. Това беше мач, който искахме да спечелим, но беше срещу отбор, който е най-добре да бъде отделен в собствена лига."

"Мисля, че се връщаме към същите съмнения, заради които Ювентус беше изхвърлен от Серия А. Мисля, че не съм единственият, който го казва, много хора го мислят и това е тема, по която трябва да се говори."

"Винаги, когато играе Юве и има и най-малките съмнения за дузпа, реферите тичат да я дадат. Трябва да спра да говоря вече, че ме грози сериозно наказание, но всички знаете за какво говоря", сподели бесният Тоти, който отбеляза 236-ия си гол в Серия А днес, също от дузпа. 

Отговорът от страна на торинския гранд не закъсня. Той беше даден от спортния директор Бепе Марота. 

"Тоти въобще не е прав и не му прави чест да говори така. Ювентус беше осъден жестоко в онези времена и плати прекалено тежка цена тогава. Сега няма основание за такива думи", сподели Марота.