Наставникът на Рома Лучано Спалети изрази голямото си съжаление заради изпуснатата дузпа снощи срещу Манчестър Юнайтед, в четвъртфиналната среща, която завърши 1:0 за „червените дяволи”. След общ резултат 3:0 английските шампиони продължават напред, като на полуфиналите ще се изправят срещу Барселона.

Единственото попадение снощи бе дело на Карлос Тевес в 74-та минута, но най-решаващият момент в срещата бе пропусната дузпа от Даниеле де Роси след половин час игра на „Олд Трафорд”.

„Мачът щеше да се развие по съвсем различен начин, ако Роси беше вкарал. Но отговорността, с която се нагърби, бе доста голяма и понякога се случват такива работи. Вкара много важен гол срещу Дженоа през уикенда, а снощи сбърка. Жалко, защото грешките в такива важни срещи тежат много”, започна италианският спец.

„В началото на мача Юнайтед успя да създаде две-три отлични положения, но след това ние се разиграхме и се представихме по-добре в атака, въпреки пропусната дузпа. В крайна сметка, преди Тевес да вкара, ние бяхме създали три-четири наистина добри положения”, коментира още Спалети.

Манчестър Юнайтед е един наистина силен отбор и аз няма за какво да упреквам състава си. Изиграхме мача както първоначално искахме. В интерес на истината, не предполагах, че ще създадем толкова много положения. Жалко, че не успяхме да се възползваме от това”, продължи той.

„Целият мач щеше да се промени, ако дузпата беше влязла. Всичко можеше да се случи. Този гол можеше да обърне тотално развоя на срещата. Все пак със сигурност излизаме по силни след опита, които натрупахме. Не мисля, че Юнайтед успя да създаде кой знае колко повече голови ситуации от нас. Вярно е разбира се, че не съумяхме да вкараме попадение в продължение на 180 минути”, каза още наставникът на Рома.