Манчестър Юнайтед победи Рома с минималното 1:0 в мач-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига. По този начин „червените дяволи” се класираха за следващия етап, след като в първата среща победиха с 2:0.

В мача на „Олд Трафорд” единственото попадение отбеляза Карлос Тевес в 70-тата минута. Оуен Харгрийвс напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Тевес с глава засече топката и не остави шансове на Дони.

След гола аржентинецът показа фланелката си, на която пишеше „честит рожден ден Ариел”.

Юнайтед отстранява Рома на този етап в турнира за втора поредна година. През миналия сезон обаче италианците загубиха в Англия с катастрофалното 7:1.

Мениджърът на шампиона на Англия Сър Алекс Фъргюсън бе дал почивка на звездите си Кристиано Роналдо и Уейн Рууни. Рууни все пак влезе в игра в последните 15 минути, докато Роналдо изгледа срещата от резервната скамейка.

В първите минути на срещата домакините тотално обсадиха вратата на Дони, но пропуски направиха Тевес, Парк и Харгрийвс, който останал сам срещу стража на Рома, стреля в тялото му.

Постепенно обаче гостите се съвзеха и от своя страна създадоха няколко опасно атаки. При една от тях Вучинич стреля чудесно, но Ван дер Саар се намеси решително.

Само 2 минути по-късно обаче, в 29-тата минута, Мансини влезе в наказателното поле, където бе фаулиран от Уес Браун и съдията Йовребрьо отсъди дузпа.

Зад топката застана Даниеле Де Роси, който обаче стреля над вратата на Юнайтед и по този начин пропусна да върне интригата в сблъсъка.

През втората част Вучинич и Жуан пропуснаха за гостите, преди Тевес да сложи край на мечтите на римляните с гол в 70-тата минута.

След попадението Сър Алекс пусна в игра Рууни, О’Шей и Гари Невил, който направи дебюта си в турнира през този сезон и веднага получи капитанската лента.

До края на срещата гостите така и не успяха да затруднят отново Ван дер Саар и така се стигна до крайното 1:0 и общ резултат от двете срещи 3:0.

На 1/2-финалите „червените дяволи” срещат Барселона. Първата среща е на „Камп Ноу”, а реваншът на „Олд Трафорд”.