Старши треньорът на Рома Лучано Спалети отрече слуховете, че в отбора има търкания между футболисти преди утрешния мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

По-рано днес се появиха информации, че Алберто Акуилани и Кристиан Панучи са си разменили доста остри реплики след загубата в дербито с Ювентус през уикенда и по време на тренировка те са се скарали.

Спалети обаче заяви, че тези истории са преувеличени и в неговия отбор всичко е спокойно и футболистите са концентрирани върху мача с Реал.

„За три години тук почти не съм имал проблеми, защото момчетата се държат чудесно,” каза наставникът. „Не мисля, че дори има смисъл да говоря за тази драма. Играчите бяха разочаровани от загубата от Ювентус и имаше леко напрежение, и това е. Случват се такива неща, защото с някоя дума или жест може да се предизвика друго действие, но нещата бързо се потушават и отминават само за момент.”

Рома посреща Реал Мадрид в не особено блестяща форма, като поражението от Юве отдалечи столичани на 11 точки от лидера в Серия А Интер.

„Мачът с Реал Мадрид е перфектен шанс за нас да отвърнем на удара,” смята Спалети. „Когато преминаваш през такъв труден период, и дойде толкова важен мач, той може да ти даде шанс да отправиш послание към всички.”

Наставникът на Рома обаче добави: „Реал ме притеснява като отбор. Бернд Шустер е страхотен треньор и дори при последната си загуба, те отново играха добре. Лекотата, с която преминават в нападение също е повод за тревога, тъй като те атакуват и се отбраняват като едно цяло,” каза Спалети.

„Момчетата ми ще трябва да са на топ ниво, за да направят добър резултат. Може би Шустер ще е доволен от равенство, защото то ще им даде домакинско предимство. Но аз вярвам в моя отбор и мисля, че това е достатъчно,” завърши Лучано Спалети.