Ювентус победи Рома с минималното 1:0 в срещата от 23-я кръг на Серия А. Зрителите на Олимпийския стадион в Торино видяха един изключителен двубой с редица положения и пред двете врати.

Още в 38-та минута Ювентус можеше да води в резултата, след като чудесната възможност бе пропиляна от Якуинта. Единственото положение в срещата обаче падна от статично положение, като герой за домакините се превърна Алесандро дел Пиеро. В последната минута на първото полувреме капитанът на „Старата госпожа” изпълни по перфектен начин пряк свободен удар в близост до границата на наказателното поле, като остави безпомощен вратаря на гостите – бразилеца Дони.

Така футболистите на Ювентус се оттеглиха на почивката с гол преднина и самочувствието, че могат да спечелят мача. Веднага след получения гол Рома имаше своя шанс да изравни чрез Франческо Тоти, който обаче уцели гредата.

През второто полувреме двата отбора продължиха да атакуват, като „вълците” направиха всичко възможно да стигнат до равенството, но това не им се отдаде. В 59-та минута Филип Мексес можеше да стигне до заветното попадение, но пропиля и тази възможност.

В крайна сметка, благодарение на поражението Рома допусна водачът в класирането – Интер, да се отдалечи на почти непостижимите 11 точки на върха, докато Ювентус ще диша във врата на римските „вълци”, след като заема 3-о място с 47 точки, само с една по-малко от Рома.