Треньорът на Рома Лучано Спалети коментира, че не е имал особено голям избор как да действа спрямо недоволстващия капитан на тима Франческо Тоти. Специалистът заяви, че изваждането на Принца на Рим от състава за срещата срещу Палермо (5:0) вчера е било абсолютно задължителна стъпка.

Напрежението между клуба и 39-годишния нападател се породи от телевизионно интервю, което футболистът даде. В него Тоти заяви, че никой не може да го принуди да прекрати кариерата си, като същевременно обвини Спалети в липса на уважение.

„Цялата ситуация вече е в миналото. Възнамеряваме утре (днес – б.р.) да се съберем всички. Тоти беше на трибуните, за да гледа мача, после дойде в съблекалнята, за да поздрави останалите. Той ще продължи да тренира с нас“, каза Спалети.

Спалети бута Тоти към заник?!

„Разбирам, че при него имам момент на гняв и недоволство, това понякога е в реда на нещата. Когато обаче един велик играч като него прави такива коментари, всичко се превръща в голяма работа. Смятах да го пусна тази вечер (снощи – б.р.), казах го и на пресконференцията преди мача. Ако бях казал, че ще играе, а после не го пуснех, към мен щяха да летят ракети, а не словесни атаки.“

„Предвид неговите коментари и това, че бяха навсякъде по медиите, смятам, че това можеше да наруши концентрацията ни след мача срещу Реал Мадрид от Шампионската лига. Трябваше да го питам учтиво, както баща пита сина си, да ми помогне за прехода от единия към другия мач. Решението ми (да го извадя от състава – б.р.) може да ви изглежда далеч от нормалното, но така се работи тук. Когато третираш даден играч по един начин, трябва да се отнасяш по същия и спрямо останалите. Дори и играчът да се казва Франческо Тоти. Вярно е, че той е велик шампион и заслужава уважение, но също така трябва да уважавам и останалите играчи в отбора. Иначе всеки един от тях ще може да си свика собствена пресконференция и да каже каквото си иска. Това не е хубаво поведение“, коментира Спалети.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS