Рома разби с 5:0 като домакин Палермо в мача от 26-ия кръг на Серия А. „Римските вълци“ запазват доброто си представяне в италианското първенство под ръководството на Лучано Спалети.

Българският национал Ивайло Чочев остана на резервната скамейка на Палермо и не се появи в игра.

Рома имаше надмощие през целия мач. В 28-та минута Един Джеко направи много сериозен пропуск, след като отблизо не успя да порази целта.

Все пак „римските вълци“ излязоха напред в резултата в 30-та минута, когато Миралем Пянич достави по перфектен начин топката на Един Джеко, който си я спря елегантно на гърди и отблизо разстреля Аластра за 1:0.

Миралем Пянич бе близо до това да вкара гол в 45-та минута, но след неговия удар топката срещна десния стълб на вратата на Палермо. Секунди по-късно босненският футболист демонстрира завидни технически умения и излезе на чудесна позиция, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Аластра.

Рома удвои своята преднина в 52-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Палермо Един Джеко продължи с глава към Сейду Кейта, който бе изпуснат от защитата на гостите и изпрати топката във вратата на Аластра.

Рома реализира трети гол в 60-та минута, когато Миралем Пянич подаде към Един Джеко, а той веднага продължи с пета към Мохамед Салах, който изскочи сам срещу Аластра и не сбърка да направи резултата 3:0.

Само две минути по-късно Рома реализира четвърти гол. Раджа Наинголан с много технично докосване с пета си поведе топката, след което комбинира с Мохамед Салах, който изскочи сам срещу Аластра, но си поведе твърде дълго топката и си затвори ъгъла. Египетският футболист все пак успя да финтира вратаря на Палермо, а след това от почти нулев ъгъл успя да прокара топката в мрежата на Аластра.

Един Джеко вкара нов гол в 70-та минута, но този път попадението не бе зачетено заради засада.

Рома отбеляза и пети гол в 89-та минута, когато Диего Пероти центрира в наказателното поле на Палермо, където Един Джеко отново бе изпуснат и с глава засече топката във вратата на Аластра, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Рома е на четвърто място във временното класиране с актив от 50 точки, а Палермо е шестнайсти с 26 точки.