Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса за няколко часа сериозно притесни фенове и клубно ръководство, след като се оказва, че освобождава дома си. Италианските медии счетоха това за сигурен сигнал, че специалистът ще оваканти и поста си. Оказа се обаче, че той просто се мести в друга къща в града, а докато това вече се разбере, спекулациите породиха всякакви сценарии.

Първоначално се предполагаше, че наставникът планира завръщане в родната си Португалия. Не е тайна, че от месеци наред отношенията между Соуса и клубната управа не са от най-добрите, като треньорът има забележки по трансферната политика, която шефовете диктуват.

През това лято Фиорентина привлече цели 12 нови играча, ала най-скъпият от тях бе Давиде Астори, привлечен срещу 3,5 милиона евро. В същото време клубът не успя да реинвестира получените от Челси 27 милиона евро за Маркос Алонсо, а също така претърпя провал и при опита да си върне Стеван Йоветич.

Всичко това накара босовете да се оглеждат за потенциални заместници, а първи в техния списък е бившият треньор на Лацио Стефано Пиоли. На този етап обаче те още няма да посягат към него, тъй като целият шум около Соуса е пресилен. Тази сутрин наставникът е водил тренировката, а утре ще получи награда във връзка с благотворителните си ангажименти.