Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса сериозно обмисля да подаде оставка, след като изобщо не е доволен от работата на клуба по време на трансферния пазар.

Португалецът изведе „виолетовите“ до 5-о място в дебютния си сезон 2015/2016, ала към края му се заговори за напускане. Бившият играч на Ювентус все пак остана на „Артемио Франки“ въпреки конфликтите с ръководството, което не му осигури желаните нови попълнения през януари.

Сега трансферите отново са в основата на ситуацията. Клубът може да се раздели с минимум трима основни играчи в лицето на Никола Калинич, Борха Валеро и Маркос Алонсо, а в същото време инвестициите в състава са сведени до минимум.

Фиорентина вече прие оферта от 27 милиона евро за Алонсо, а част от тези пари трябва да финансират завръщането на Стеван Йоветич в отбора. Сделката обаче зацикли заради факта, че флорентинци не желаят да плащат цялата заплата на играча (3,5 милиона евро годишно), докато Интер настоява тъкмо за това.

Всичко изброено води до сериозно повишаване на напрежението във Фиорентина. Шефовете вече имат пожарен вариант за заместник, ако Соуса подаде оставка. Става дума за бившия наставник на Лацио Стефано Пиоли.