Тимът на Рома записа ценна победа с 1:0 над Наполи в 29-я кръг на италианската Серия А. Това бе първи успех на тима у дома от няколко месеца насам. След шест ремита и една загуба Рома най-после победи на своя стадион. 

Голът за римляните отбеляза Миралем Пянич в 25-ата минута. Макар и без лидера си Франческо Тоти, Рома натрупа 56 в актива си и се отдалечи от третия във временното класиране Лацио, който е с 52 точки и мач по-малко.

Наполи пък заема петата позиция в подреждането с 47 точки в актива си. За Рома това бе втора поредна победа в последните двубои, след успеха над Чезена, но преди това тимът записа две загуби от Фиорентина и Сампдория. След двата хикса с Аталанта и Динамо Москва в последните си мачове, сега Наполи инкасира поражение.

Рома срещу Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Гостите имаха повече шансове в двубоя, но в крайна сметка домакините триумфираха. Победният гол за Рома дойде след пас на Алесандро Флоренци към Миралем Пянич, който засече топката около точката на дузпата и реализира в долния десен ъгъл на вратата за 1:0 в полза на домакините. В 39-ата минута Наполи бе близо до изравняване след изстрел на Джонатан де Гузман.

Рома срещу Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката гостите продължиха да търсят начин да изравнят, като в 53-ата минтута Дрис Мертенс напредна добре, преодоля двама защитници и стреля, но Морган де Санктис спаси. Гостите пропиляха нов шанс в 67-ата минута, когато Маноло Габиадини получи удобно подаване и стреля мигновено, но не успя да реализира.

Рома срещу Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Стражът на Рома Де Санктис трябваше да се намесва отново в 78-ата минтуа, след изстрел на Габиадини. Десетина минути по-късно домакините на свой ред пропуснаха не лош шанс да вкарат втори гол, като Хуан Итурбе стреля встрани от дясната греда на Наполи и в крайна сметка Рома стигна до победата.

Рома срещу Наполи

източник: Gulliver/GettyImages