Дългоочакваните преговори между наставника Рафаел Бенитес и президента на Наполи Аурелио де Лаурентис за удължаването на договора на испанеца ще стартират до края на месеца. Това разкри самият специалист. 

Бенитес има контракт само до края на сезона, но дълго отлагаше разговорите с боса, твърдейки, че все още моментът за тях не е настъпил. Явно в близките седмици ще дойде ред и за това. 

"В следващите няколко седмици ще имам среща с Аурелио де Лаурентис и ще видим какво ще стане. Надявам се да стигнем до най-доброто решение за Наполи. Но не искам тези разговори да не влияят на момчетата."

"Отборът трябва да продължи да е концентриран и да преследва целите си. Задължени сме да спечелим всеки мач във всеки турнир, в който участваме. Искам да изведа Наполи до ново ниво от развитието му", сподели Бенитес. 

Той все още може да изведе тима си до два трофея този сезон, след като неаполитанците са на полуфинал за Купата на Италия и на четвъртфинал за Лига Европа. Тимът се бори и за място в Топ 3 на Серия А, за да участва в Шампионската лига догодина.