Събитията в Дженоа започват да имат все по-тъмни краски след снощното поражение 1:2 от Наполи в Серия А. То само изостри и без друго солидното напрежение между феновете и президента Енрико Прециози, а поставеният под напрежение нов треньор Иван Юрич възнегодува срещу репортерите.

„Грифоните” водеха с 1:0 на полувремето снощи, а след прекъсването на срещат заради обилните валежи неаполитанците победиха с 2:1 благодарение гола на Фабиан Руис и автогола на Давиде Бираски.

Още преди мача се знаеше, че на трибуните ще има протести срещу президента. Тези заплахи се осъществиха под  формата на голям банер, на който беше написано: „Прециози, един ден ти ще умреш… но Дженоа – никога!”

Босът беше силно критикуван за това, че уволни треньора Давиде Балардини, за да върне за трети път начело Иван Юрич. Тази рокада определено не доведе до подобрение  в резултатите.

В същото време пресконференцията на Юрич не премина никак гладко, след като наставникът се вбеси от въпрос дали вече е разговарял с Прециози. „Какъв ш***н въпрос е това? Не ме питайте такива неща, да не мислите, че имам време да се тревожа за нещо подобно? Спрете да ме ядосвате, питайте някой друг за тези л***а!”, избухна специалистът.