Наполи постигна изключително ценен успех с 2:1 при гостуването на Дженоа от 12-ия кръг на Серия А. Неаполитанците осъществиха пълен обрат от 0:1 до 2:1, за да стигнат до крайния успех.

Наполи създаде първата опасност в мача в 12-та минута, когато Лоренцо Инсиние отправи много силен удар от дистанция, но топката се спря в десния стълб на вратата на Андрей Раду.

Дженоа поведе в резултата в 20-та минута, когато Ромуло центрира в наказателното поле на Наполи, където Кристиан Куаме бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Давид Оспина.

Наполи организира добра атака в 36-та минута, когато Хосе Кайехон пусна отличен пас към Аркадиуш Милик, който стреля, но Андрей Раду успя да спаси.

Марио Руи отправи диагонален удар в 42-та минута, но топката излезе в аут.

Дрис Мертенс направи много добър пробив в 50-та минута, но ударът му бе блокиран от защитник на Дженоа в последния момент.

Наполи успя да изравни резултата в 62-та минута, когато Дрис Мертенс много добре взаимодейства с Фабиан Руис, който с прецизен удар вкара топката във вратата на Андрей Раду.

Лоренцо Инсиние отправи много опасен удар от фаул в 68-та минута, но Андре Раду внимаваше и изби в корнер.

Наполи стигна до победата в 86-та минута. Марио Руи центрира в наказателното поле на Дженоа, където Давиде Бираски си отбеляза автогол, пращайки топката отблизо във врататата на Раду.

След този успех Наполи се намира на второ място в класирането с актив от 28 точки, докато Дженоа е четиринайсти с 14 точки.