Италия допусна второ поредно равенство, макар този път да беше само в контрола. След хикса с България в София, тази вечер "адзурите" стигнаха само до 1:1 в приятелската среща с Англия в Торино. 

Четирикратните световни шампиони имаха по-голям шанс да победят, след като задържаха преднината си от гола на Грациано Пеле до 79-та минута, но тогава Андрос Таунсенд изравни и така тази битка завърши без победител. 

Домакините започнаха доста по-активно в двубоя, като Марко Пароло и Матео Дармиан не можаха да се разпишат, а удар на Едер беше избит от Фил Джагиелка от вратарското поле. После и Джорджо Киелини с глава не можа да се разпише.

Но най-чистото положение в началото беше пред Англия. В 21-та минута хубава комбинация на островитяните беше завършена с удар на капитана Уейн Рууни, но неговият изстрел срещна горната греда. 

Но малко след това домакините откриха. В 29-та минута Грациано Пеле се разписа с глава, а голяма заслуга за попадението имаше и Джорджо Киелини, който се справи с Фил Джоунс в тази ситуация. 

Малко преди почивката Пеле имаше шанс и за втори гол, но не успя да се разпише, а малко след това Крис Смолинг от състава на гостите напусна с травма. Все още не е ясно колко тежка е тя. 

Малко след почивката Едер имаше шанс да вкара за 2:0, но Джо Харт спаси и след това дойдоха минутите на англичаните. Хари Кейн и Уейн Рууни изпуснаха две хубави положения за англичаните. Те натискаха, а в 72-та минута Джанлуиджи Буфон се намеси решително при удар на Рууни. 

Но и той нямаше какво да направи в 79-та минута, когато Андрос Таунсенд се разписа с мощен шут от около 25 метра след хубав пас на съотборника му в Тотнъм Райън Мейсън. Това беше и последното хубаво положение в мача, който приключи 1:1.