Кървавата драма преди и след финала за Купата на Италия завърши с равносметка от десетима ранени. Всички са хоспитализирани, но двама са в тежко състояние.

Най-сериозно пострадалите са Чиро Еспозито, фен на Наполи, който е бил прострелян в гърдите от противникови фенове. Куршумът е минал през белия му дроб и е заседнал в гръбначния му стълб.

Лекарите се борят за живота му и отказват допълнителна информация. Другият в тежко състояние е привърженикът на Рома Даниеле де Сантис.

Той се смята за един от лидерите на ултрасите на "вълците", но е пострадал тежко, когато групировка на феновете на "джалоросите" е устроила засада на агитката на Наполи. При последвалото меле той е отнесъл най-много бой.

В момента е в реанимация с тежки рани по главата. Лекарите твърят обаче, че опасност за неговия живот няма.

Сред другите ранени са петима полицаи, един пожарникар и двама стюарди на стадиона. Тяхното състояние е добро и те са пратени за домашно лечение.

Безредиците започнаха преди началото на мача между Наполи и Фиорентина в Рим и продължиха и след края му. В крайна сметка се наложи сериозна намеса на полицията, за да се уталожат страстите.