Нападателят на Лацио Кейта Балде Диао ще получи предложение за нов договор, след като скандалът между него и клубното ръководство беше забравен. Сенегалецът очевидно ще продължи да носи екипа на „римските орли“, макар нещата да не изглеждаха по този начин към края на трансферния прозорец.

Бившият футболист на Барселона се представи много добре за пореден път, включвайки се като смяна. Той влезе от скамейката при успеха с 3:0 срещу Пескара и се отчете с асистенция за Чиро Имобиле.

През лятото обаче Лацио беше много близо до това да съди Балде Кейта, след като 21-годишният техничар пропусна тренировка, а после заяви, че е контузен, но пък не се яви на насрочения от клуба преглед. Впоследствие футболистът изглади отношенията си с всички, включително и треньора Симоне Индзаги, който преди това каза някои тежки думи за него.

Явно събитията бързо поемат в новата насока – клубният президент на „лациалите“ Клаудио Лотито ще предложи на Балде Кейта ново споразумение със срок до 2021 година, а годишната заплата по него ще е в размер на 1,5 милиона евро.