Ръководството на Лацио вече влезе в открит конфликт с една от звездите на отбора Кейта Балде. Скандалът назряваше от известно време, като днес достигна връхна точка, след като римският гранд заплаши със съд своя футболист.

Всичко започна в събота, когато крилото сам обяви, че не е на разположение за първия мач от Серия А заради травма в коляното. Реакцията на Кейта изуми треньора Симоне Индзаги, който обясни, че е удивен от поведението на техничаря. Наставникът заяви, че направените медицински тестове като следствие твърденията на Кейта не са показали травма, поради което заключи, че играчът вече не е горд да брани цветовете на Лацио.

Късно снощи дойде и отговорът на нападателя, който използва „Фейсбук“ като трибуна. „Не позволявам на никого да се съмнява в думите ми. Имам проблем в коляното и след медицински преглед, който да установи удара, ми беше казано да не рискувам, като играя срещу Аталанта. Странно е, че някой, който е бил футболист и е изпадал в подобни ситуации, не може да ме разбере. Аз съм професионалист и живея, за да играя футбол. Исках да отида в Бергамо, за да го докажа. Както съм казвал и преди, винаги давам най-доброто от себе си за моя клуб до последната секунда на моя договор“, написа 21-годишният сенегалец.

Думите му нажежиха страстите допълнително и тим мениджъра Анджело Перуци също се намеси в дискусията. Той уточни, че е назначил 5-членен екип от клуба, който да изследва проблема в коляното на Кейта. Прегледът обаче пропаднал, защото играчът не се явил.

Тази сутрин вече клубът излезе с официална позиция, която не подсказва скоро да се стигне до компромис. „Футболен клуб Лацио счита поведението на Кейта Балде за неприемливо и уронващо престижа на отбора, след като той реши да дезертира от първия мач за сезона с оправданието за травма в лявото коляно. На Анджело Перуци и на треньора Симоне Индзаги това се стори просто като извинение, тъй като прегледите на ортопеда Фабио Рода не установиха нищо. Играчът Кейта Балде също така направи серия от невероятно агресивни и обидни твърдения спрямо Лацио и неговите директори“, написаха от клуба.

„Всичко това очевидно цели предизвикването на трансфер, което в интерес на потенциалните купувачи и посредници, а в същото време вреди на Лацио и на интересите на феновете. Разбираемо млад играч с определен талант да има амбицията да върви нагоре в хода на кариерата си. Не и обаче когато амбицията се превръща в прояви на непрофесионално поведение срещу клуба, с който имаш договор за още 2 години.“

„Футболен клуб Лацио не може да позволи ситуацията с Кейта да се превърне в прецедент при опити за анулиране на съществуващи договори, както и да превърне Лацио – най-старият клуб в столицата – в обикновено стъпало вместо в амбициозна цел. Клубът възнамерява да предприеме правни действия, за да защити своя авторитет и вярата на феновете си“, завършва съобщението.