Филип Джорджевич почти собственоръчно донесе трите точки за Лацио при гостуването на Палермо. Последният мач от петия кръг на Серия А завърши с категорично победа с 4:0 за гостите от Рим, а хеттрик за успеха реализира именно сърбинът.

На „Енцо Барбера“ домакините сякаш не заслужаваха да загубят толкова тежко, тъй като в големи периоди в мача бяха равностойни на своя съперник. За разлика от тях обаче, играчите на Лацио се възползваха перфектно от своите положения и в крайна сметка стигнаха до внушителната победа.

По този начин Лацио се изкачи на девето място с 6 точки, докато Палермо продължава да няма победа в Серия А, заемайки предпоследната 19-а позиция с 3 точки.

Българският национал Ивайло Чочев отново не успя да дебютира за сицилианския отбор. Бившият играч на ЦСКА бе в групата на отбора, но изглежда двубоя от резервната скамейка.

През първото полувреме домакините показаха добра игра и дори бяха близо до това да открият резултата в 40-ата минута, когато Франко Васкес преодоля Онази и Де Врай, но накрая не успя да насочи топката във вратата.

Такъв проблем обаче нямаше Джорджевич в самия край на първото полувреме, когато даде аванс на Лацио. Кандрева центрира ниско по земя към малкото наказателно поле, Пароло се размина с топката, но тя попадна в Джорджвич, който от близка дистанция засече за 1:0.

В 66-ата минута домакините можеха да изравнят чрез Ферал, който получи удобна топка, но от близко разстояние направи непростим пропуск с глава.

В следващите минути играта стана доста бърза, а Лацио на свой ред изпусна чудесен шанс за втори гол като Джорджевич реши да стреля с пета след пас на Андерсон, но не преодоля Сорентино. Той обаче се реваншира в 75-ата минута, в която получи пас в коридор от Лулич, майсторски се освободи от Терци и с удар в далечния ъгъл удвои аванса на Лацио.

В 83-ата минута сърбинът оформи своя хеттрик и на практика сложи точка на спора, след като се откусбна отляво в наказателното поле и с перфектен удар от много малък ъгъл изненада стража на Палермо и вкара третия си гол в мача.

До края мачът се доиграваше, но в даденото 4-минутно продължение гостите успяха да стигнат и до четвърти гол. След центриране от фаул, топката попадна малко случайно на крака на Марко Пароло, а неговият изстрел в далечния ъгъл попадна в мрежата за крайното 4:0.