Отборите на Наполи и Палермо предложиха изключително зрелище в двубоя си от 4-ия кръг на Серия А. Двата тима стигнаха до равенство 3:3, а българският национал Ивайло Чочев отново не успя да запише дебют за сицилианския тим.

Двубоят в Неапол започна отлично за домакините, които само за единадесет минути успяха да натрупат преднина от два гола. Още във втората минута Кулибали откри за Наполи, след като засече с глава центриране на Кайехон от корнер.

В 11-ата минута гостите сгрешиха фатално в центъра на терена, а футболистите на Наполи се възползваха максимално, организирайки бърза контраатака, която доведе до нов гол. Марек Хамшик бе изведен в наказателното поле, където не показа никакъв егоизъм и след като преодоля бранител на Палермо просто предостави топката на Сапата, а той от своя страна я прати безпроблемно в горния ляв ъгъл на вратата.

Отговорът на гостите обаче бе светкавичен. Футболистите на Палермо реагираха по най-добрия начин и в рамките на шест минути възстановиха статуквото на терена и доведоха нещата до 2:2. Първо Белоти намали с глава след корнер отдясно, а в 24-ата минута Васкес получи пас около точката на дузпата, където необезпокояван от никой я прати неспасяемо в мрежата за 2:2.

Все пак домакините показаха характер и в продължението на първата част стигнаха до нов гол, дело на Кайехон. Испанецът получи дълъг пас и след като надбяга бранител на Палермо, стреля по диагонала и преодоля вратаря.

През втората част двубоят продължи да е двуостър, но отборът на Палермо бе този, който успя да се разпише. В герой за своите се превърна Белоти, който вкара втория си гол в срещата. След бърза атака, преминала по лявото крило, топката бе центрирана остро, а от няколко метра Белоти я заби в мрежата за крайното 3:3.

Така Наполи не успя да запише победа в трети пореден мач, а за тима на Палермо това бе трето поредно равенство.

Лидерът Ювентус не срещна трудности срещу гостуващия Чезена, побеждавайки с класическото 3:0. Интер също се наложи като домакин с 2:0 над Аталанта, докато Рома надделя трудно над Парма с 2:1 като гост.

Ето и всички резултати в Серия А от днес:

Каляри – Торино 1:2

Фиорентина – Сасуоло 0:0

Интер – Аталанта 2:0

Ювентус – Чезена 3:0

Парма – Рома 1:2

Наполи – Палермо 3:3

Сампдория – Киево 2:1