Президентът на Каляри Масимо Челино е известен като един от най-ексцентричните футболни босове в Италия, като сериозна конкуренция му прави собственикът на друг островен тим - Палермо - Маурицио Дзампарини, също известен с постоянните треньорски рокади, които прави.

Само през този сезон в Каляри вече имаше цели три треньорски смени и това се случва, въпреки че скромният тим от о-в Сардиния се представя прилично и отдавана си е осигурил оставането в Серия А, като в момента е 13-и, на цели 8 точки над зоната на изпадащите.

Поредният и последен за момента изхвърлен от Челино наставник - Давиде Балардини, реши да съди клуба, тъй като смята, че е бил неправомерно уволнен.

По този повод медиите в Италия потърсиха за коментар треньора Недо Сонети, който преди няколко години също бе завел дело срещу Каляри, след като бе уволнен от своеволния президент, а една от причините за раздялата със Сонети е повече от куриозна – обвинение, че е изял 4 килограма риба.

„Не мога да го обясня, тъй като всичко това беше твърде нелепо“, каза Недо Сонети - „Челино се забавлява, като лази по нервите на хората. При него нещата минават отвъд шегата.

„Един път Челино изпрати писмо, в което ме обвиняваше, че съм изял 4 килограма риба. Кълна се, това е вярно“, заяви 71-годишният Сонети, който бе треньор на Каляри в цели 3 периода между 2001 и 2007 година.