Масимо Фикаденти се завръща на треньорския пост на италианския Каляри само четири месеца след като беше уволнен. Той заменя отстранения снощи Давиде Балардини, а Каляри се намира на 17-о място в класирането с 31 точки, точно 6 над зоната на изпадащите.

От началото на сезона начело на отбора на Каляри бяха Роберто Донадони, след това Фикаденти, до вчера Балардини, а от новата седмица властта в съблекалнята отново е дадена на Фикаденти. 44-годишният специалист поема втори период в отбора от Сардиния, тъй като Балардини трябваше да поеме отговорността за поражението с 3:6 от Наполи в петък. Иначе Балардини е 15-ият уволнен треньор в италианския елит през този сезон.

Каляри пък последва примера на Новара, който първо уволни Атилио Тесер, но след това пак го привика вместо провалилия се Емилиано Мондонико. Италианският футболен сайт Calcio5 обаче твърди, че подобни връщания на треньорите в рамките на няколко месеца нямат нищо общо с носталгията. Най-често президентите по този начин се спасяват от заплахата за плащат неустойка за предишното уволнение, като в следващия контракт тази точка изрично е упомената.