Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде бе радостен от привличането на Алесандро Матри под наем до края на сезона, като дори намекна, че нападателят може да остане в отбора и отвъд срока на споразумението. Милан се съгласи да преотстъпи разочаровалия си изявите си футболист до края на сезона, но очевидно във Флоренция обмислят възможността за постоянен трансфер.

„Определено вече сме доста по-красиви, макар и да сме отбор, който знае как да се изразява красиво на терена“, коментира доволният Праде.

„При други условия дори не бихме си помислили за привличане на Матри. Винаги сме харесвали Алесандро и сме доволни, че сега е при нас.“

„Матри идва с обикновен договор за наем, но това беше единственият начин да сключим сделката за толкова кратко време. Искам обаче да подчертая, че той не просто минава оттук. С привличането на Матри и скоро с това на Андерсон (от Манчестър Юнайтед), ние надхвърлихме тавана ни за заплати от 5 милиона евро. Затова изказваме благодарности към фамилия Дела Вале“, уточни Праде.