Нападателят Алесандро Матри призна, че не може да вини друг, освен себе си, за трудните си времена в родния Милан, където игра от септември насам. Юношата на „росонерите“ се представи доста слабо на „Сан Сиро“, откъдето решиха да го преотстъпят на Фиорентина до края на сезона.

Бившият футболист на Ювентус вкара едва един гол в 18-те си мача с червено-черната фланелка и логично избра да пробва късмета си другаде, а „виолетовите“ се възползваха и ще пробвата да решат с него кризата с контузените си остриета.

„Благодаря на Милан, че им дадоха шанс да премина във Фиорентина. Също така изказвам благодарности на фамилия Дела Вале, които опитаха всичко, за да ме доведат тук за следващите 6 месеца“, каза Матри.

„Взех важно решение. Ако напускам Милан, то е защото имам огромно желание да се върна на най-високо ниво. Трябва да изключа и да започна на чисто. Това бе страхотна възможност и затова я приех.“

„Шестте месеца в Милан? Винаги съм бил критичен към себе си и може би вината е моя. Благодарен съм на Милан за времето си при тях, тези шест месеца бяха специални. Имах доброто желание да започна отначало, но имах проблеми с аклиматизацията на терена. Не успях да покажа най-доброто от себе си на терена. Сега ще пробвам да бъда по-постоянен. Кое не се получи? Аз поемам вината си за представянето ми на терена. Феновете пък не се съгласиха с купуването на нов нападател, затова не ме приеха добре. Миналото ми с Ювентус няма нищо общо“, допълни Матри.