Полузащитникът на Интер Гари Медел почти сигурно ще отнесе никак нелека санкция заради поведението си при загубата с 1:2 от Аталанта в неделя.

Двубоят от 9-ия кръг на Серия А донесе 4-о поражение на „нерадзурите“ в първенството, а разклати сериозно стола на треньора Франк де Бур. Проблемите обаче никога не идват сами, затова сега Медел ще изгори след бруталното си нарушение срещу Ясмин Куртич, което остана незабелязано от съдиите.

В такива случаи Италианската футболна федерация има правото да предприема ретроспективни санкции на базата видеозапис. Той ясно ще покаже как Медел удря с лакът в лицето своя съперник.

29-годишният футболист през цялата си кариера се е славел с нечистите си прийоми на терена. За своите 2 сезона в Интер той е получил 24 жълти картона във всички турнири. Не е случайно, че прякорът му е Питбула, като бе получен по времето, когато играеше за Севиля.

Именно като футболист на андалусийци той бе изгонен от мач, след като зашлеви нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста. Онзи инцидент не приключи току-така, като Медел започна да буйства след изгонването и изрита толкова силно пластмасов стол, че го раздроби на парчета, които нараниха стоящ наблизо полицай.