Издънките на Интер в Серия А очевидно нямат край. Съставът на Франк де Бур записа четвърти мач без успех в италианското първенство, като регистрираха загуба с 1:2 при гостуването си срещу Аталанта в 9-ия кръг.

Много се говореше преди първия съдийски сигнал на „Атлети Адзули д'Италия“, че двубоят ще има огромно влияние върху съдбата на холандския специалист. На Де Бур е поставен ултиматум да подобри не само резултатите, но и играта на отбора. Със сигурност визатата в Бергамо не му направи добра услуга в това отношение.

По-интересното е, че това бе четвъртият случай, в който наставникът Джан Пиеро Гасперини побеждава "нерадзурите" у дома, откакто беше уволнен от тях през септември 2011 година.

Още в 10-ата минута Аталанта поведе след изпълнение на ъглов удар. Халфът Ремо Фройлер центрира отдясно по атаката, а на първа греда Ясмин Куртич отклони кълбото с глава, за да го достави при далечната за Андреа Масиело. От няколко метра централният защитник без проблем се разписа и се отдаде на луда радост – 1:0.

Само 6 минути по-късно резултатът можеше да набъбне още повече. Букари Драме проби отдясно и центрира перфектно за Андреа Конти, който отправи много добър изстрел с глава. Вратарят на Интер Самир Ханданович внимаваше и съумя да спаси мрежата си.

„Нерадзурите“ от Милано не успяха да създадат нито едно чисто положение през първата част, а още по-лошата новина за тях бе, че телевизионните камери уловиха как Гари Медел удря с лакът в лицето Ясмин Куртич. Епизодът остана незабелязан от съдията, ала със сигурност чилийският опорен халф ще отнесе наказание по видеозапис.

След паузата Интер имаше късмета да изравни след миг на гениалност от Едер. Аталанта извърши фаул на около 30 метра от вратата на Етрит Бериша. Марсело Брозович само леко чукна встрани топката за бразилеца, който отправи зверски шут в горния ляв ъгъл, който не остави никакви шансове за вратаря – 1:1.

Дори изравняването на играта не вкара особен импулс в играта на гостите. Франк де Бур опита всичко и при смените, без да постигне никакъв резултат.

Такъв обаче имаше за Аталанта в края на срещата. Франк Кесие получи топката отдясно и започна леко да си пробива път в наказателното поле. Давиде Сантон се опита да го догони, но след това с безумен шпагат подсече тъмнокожия футболист на домакините. Съдията нямаше голям избор, освен да посочи бялата точка. Оттам Маурисио Пиния изпълни по великолепен начин право в горния десен ъгъл – 2:1.

Загубата означаваше, че Интер записа трето поредно поражение в елита и се смъкна до 12-ото място с 11 точки. Само 5 делят „нерадзурите“ от първия в зоната на изпадащите – Палермо.

Аталанта от своя страна излезе на 8-а позиция с 13 пункта.