Няколко италиански медии съобщиха, че продажбата на Милан в полза на групата китайски инвеститори може да не се състои на 13 декември, както бе планирано по-рано през месеца. Някои издания дори подлагат под съмнения изобщо осъществяването на продажбата.

Тази седмица настоящият президент и собственик Силвио Берлускони коментира, че ако продажбата не се осъществи до 13 декември, той с удоволствие отново ще се заеме с клуба. Според вестниците „Ла Стампа“ и „Кориере дело спорт“ китайските бизнесмени са поискали още месец отсрочка, за да могат да уредят финансите си. Те все още не са получили одобрение за нужните 420 милиона евро, нито пък са поискали финансови гаранции от която и да е европейска банка.

Двете издания са единодушни, че Берлускони ще иска да предоговори условията по сделката, ако се стигне до поредното й отлагане. Китайците вече платиха 100 милиона евро като депозит за покупката на Милан, но трябва да доплатят още 420 милиона.

„Гадзета дело спорт“ пък добавя, че изпълнителният директор на „росонерите“ Адриано Галиани, който по-рано заплаши, че ще напусне клуба след 30 година служба, ако бъде понижен, е изглеждал доста по-уверен на вчерашната среща на Лега Серия А.

Ако обаче Берлускони развали договорката с китайци, не е изключено през януари клубът да продаде някои от важните си играчи, за да се стабилизира финансово.