Треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели, че остава реалист въпреки успеха с 2:1 над лидера в класирането Фиорентина днес.

Това бе втората поредна голяма победа за неаполитанци, които в миналия кръг разпердушиниха Милан с 4:0 на Сан Сиро. Днес двубоят от 8-ия кръг изкачи „везувианите“ до 4-ото място с 15 точки, на 3 зад Фиорентина.

„За втори път след прекъсване за националните отбори се случва така, че в първите 20-25 минути на мача нашето темпо беше твърде бавно. Фиорентина е силен отбор и обича да държи топката благодарение на техничните си играчи“, каза Сари.

„Първо се справихме добре с ограничаването на техните шансове, после тръгнахме и в атака с напредването на времето. Нямахме късмет при изравнителния им гол, тъй като той падна в разрез със статуквото на терена. Ние обаче показахме увереност и се преборихме за победата.“

„Аз съм реалист. Знам, че сме четвърти в класирането, така че останалото са мечти. Феновете могат да мечтаят, но ние като професионалисти трябва да се концентрираме върху работата си. Първенството е маратон от 38 километра, а ние сме изминали едва 8 от тях. Който си мисли, че е спечелил след само 8 километра, е луд“, заключи Сари.