Наполи продължава да ниже победа след победа в Серия А и взе третия си пореден голям "скалп". След Милан и Ювентус, южняците се справиха и с безапелационния лидер Фиорентина у дома и го победиха с 2:1. 

Развръзката в този мач дойде след почивката. Лоренцо Инсиние веднага след нея, а Никола Калинич изравни. В заключителните минути обаче Гонсало Игуаин се разписа и донесе трите точки за тима си. 

Преди почивката двата тима се бориха предимно в центъра и нямаха много положения пред двете врати. Най-чистото от тях дойде точно преди почивката и се откри пред Гонсало Игуаин. 

Тогава той получи страхотна топка в наказателното поле и стреля силно с глава, след като беше надскочил защитата на противника. За късмет на вратаря на гостите обаче топката премина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Но второто полувреме започна по съвсем различен начин. Веднага след подновяването на играта страхотен пробив на Марек Хамшик завърши с пас към Лоренцо Инсиние, който преодоля Чиприан Татарушану и с прекрасен удар в долния десен ъгъл откри резултата - 1:0 за Наполи. 

Малко след това и Хосе Кайехон беше на страхотна позиция да отбележи, след като сам си извоюва позицията, но силният му изстрел не намери целта. Това се случи в 52-та минута, а почти веднага Фиорентина отвърна. 

В 54-та минута Никола Калинич намери място в наказателното поле да стреля към долния ляв ъгъл на вратата на домакините, но в последния момент Пепе Рейна се намеси перфектно и изби. 

Последваха отново силни минути за Наполи, като Хосе Кайехон имаше два страхотни шанса да удвои преднината на тима си, но не беше точен и статуквото се запази. Но не за дълго. Фиорентина наказа разсеяността на домакините в атака в 73-та минута, когато изравни. 

Тогава Йосип Иличич намери Никола Калинич, той се пребори с двама защитници и с удар от наказателното поле този път преодоля Пепе Рейна и поля с леден душ публиката в Неапол - 1:1. 

Но тази радост на гостите не трая дълго. Само две минути след това Гонсало Игуаин с перфектен изстрел от наказателното поле не остави шансове на Татарушану и възстанови преднината на тима си - 2:1. 

Това беше всичко като голове до края на мача и Наполи се поздрави с важните три точки. Така южняците излязоха на четвъртата позиция с 15 точки, само на три от лидера Фиорентина. 

Другият вълнуващ за българската публика мач беше между Фрозиноне и Сампдория. За новаците в Серия А играе Александър Тонев, но в този мач той беше неизползвана резерва, а тимът му успя да победи генуезците с 2:0. 

Лука Паганини и Федерико Диониси само в рамките на една минута след почивката убиха интригата с попаденията си. Те се разписаха в 54-та и 55-та минути, с което дадоха важните три точки на Фрозиноне, който изплува над чертата със 7 точки, а "моряците" са с три повече в средата на таблицата. 

Ето и всички резултати от ранните неделни мачове в Италия:

Болоня - Палермо 0:1

Аталанта - Карпи 3:0

Фрозиноне - Сампдория 2:0

Дженоа - Киево 3:2

Наполи - Фиорентина 2:1

Сасуоло - Лацио 2:1

Верона - Удинезе 1:1