В Италия се появиха слухове, че нападателят на Лацио Мауро Сарате може да напусне клуба през януари, след като отношенията между него и треньора Еди Рея.

23-годишният аржентинец бе разочарован от факта, че остана резерва в дербито срещу Рома и след това реагира гневно, след като бе заменен в мача срещу Чезена от междинния кръг на Серия А в сряда.

„La Gazzetta dello Sport” твърди, че Рея изобщо не е останал очарован от реакцията на Сарате и заедно с трима от лидерите на Лацио – капитанът Томазо Роки, Кристиан Ледесма и Лионел Скалони, е говорил с аржентинеца на вчерашната тренировка и му е казал да поуспокои топката.

Мауро Сарате обаче изглежда още е ядосан, въпреки че се очаква да бъде титуляр в изключително важния мач срещу Наполи през уикенда.

Интерес към Сарате, който дойде в Лацио през 2008 година и струваше около 22 милиона евро, не липсва, като Тотнъм, Манчестър Сити и Севиля биха желали да го имат в състава си.

Ако се стигне до негова продажба, орлите вероятно ще се опитат да вземат за негов заместник нападателя на Вердер Бремен и националния отбор на Португалия Уго Алмейда.

Лацио загуби последните си два мача и се свлече на второ място в класирането на Серия А, но е само на точка зад новия водач Милан. Наполи е трети, като е на точка зад Лацио и на две зад Милан, който в неделя има градско дерби срещу четвъртия Интер.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.