Отборът на Палермо записа първата си победа като гост този сезон. Тимът на българския национал Ивайло Чочев се наложи с 2:0 над Милан на „Сан Сиро“, а бившият халф на ЦСКА не се появи в игра, въпреки че попадна в групата за мача.

Двубоят започна изключително зле за домакините, като „росонерите“ трябваше да извършат принудителна смяна само след две минути игра. Защитникът Алекс получи травма и трябваше да отстъпи мястото си на Кристиан Сапата. Именно колумбийският национал се превърна в антигерой за своите.

След равностойни първи 20 минути на „Сан Сиро“, гостите от Палермо съумяха да наложат лек териториален превес, който доведе и до първия гол в срещата. След изпълнение на корнер, появилият се като резерва Сапата имаше нещастието да забие топката в собствената си мрежа. При опита си да избие топката с глава, коженото кълбо попадна във вратата.

Само няколко минути по-късно, след нова безобразна грешка на Сапата, Пауло Дубала увеличи преднината на своите. Футболистът на гостите надбяга с лекота Сапата по лявото крило и с много техничен удар по диагонала прати топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Превъзходството на гостите продължи и през второто полувреме, докато футболистите на Филипо Индзаги не успяха да намерят верния път към вратата на Палермо.

С третата си победа от началото на сезона, тимът от Сицилия се изкачи на 13-то място във временното класиране на Серия А, докато „росонерите“ остават на седмата позиция.