Отборът на Сампдория победи Карпи с 5:2 в мач от първия кръг на Серия А за сезон 2015/2016. Домакините дръпнаха с 5:0 още до 37-ата минута.

Головата серия откри роденият в Бразилия нападател Едер в 14-ата минута от дузпа. Едер реализира и още едно попадение – в 33-ата минута за 4:0. Преди това с два гола в 21-ата и 31-ата минута блесна колумбиецът Луис Муриел, а в 37-ата Фернандо оформи разгромното 5:0.

Гостите от Карпи върнаха едно попадение в 38-ата минута благодарение на Андреа Лазари, който обаче пропусна и дузпа в третата минута на добавеното време. В 88-ата Ридер Матос оформи крайното 5:2 за Сампдория.

Тимът на Сампдория пък остана с човек по-малко в 81-ата минута, след втория жълт и съответно червен картон на словака Давид Иван.

Интер тръгна с домакински успех с 1:0 срещу Аталанта. Гостите останаха с човек по-малко в 71-ата минута, след втория жълт и съответно червен картон на Карлос Кармона, а едва в третата минута на добавеното време Стефан Йоветич донесе успеха на домакините.

Палермо спечели с 1:0 срещу Дженоа с гол на Абделхамид ел Каутари в 91-ата минута, който засече подаване на Франко Васкес. Българският национал Ивайло Чочев стартира като титуляр, но трябваше да напусне принудително терена още в 33-ата минута, заменен от Александър Трайковски.

В другите срещи от първия кръг:

Емполи – Киево 1:3

Фрозиноне – Торино 1:2

Сасуоло – Наполи 2:1