Българската звезда Димитър Бербатов със сигурност няма да продължи кариерата си в Сампдория. В края на работната седмица италианските медии разпространиха информацията, че "моряците" са отправили оферта към нападателя. 

Според изданието "Ил Секоло", Бербо е имал време да помисли върху предложението до събота вечерта. Същата медия днес твърди, че вероятността за трансфер е изчезнала, а причините не се обясняват. 

Генуезкият тим определено е в търсене на нов нападател, който да си партнира с новопривлечения Антонио Касано. Но явно неговият партньор няма да е благоевградчанинът, а ще се избира измежду други опции. 

Така единствените два варианта пред българина са шейцарският Сион и турският Галатасарай. От тях обаче само грандът от Истанбул ще може да покрие финансовите му изисквания. 

През това лято Бербо беше свързван още с Олимпиакос, Борнемут, Астън Вила, Лестър, Уест Хем, Анталияспор, Вердер, Байер Леверкузен и арабски отбори, но в крайна сметка от близо три месеца си стои без отбор и се подготвя сам.