Сампдория и Емполи не успяха да излъчат победител в последния мач от десетия кръг на Серия А. Те направиха интересен мач в Генуа, но стигнаха само до 1:1 и запазиха позициите си в класирането. 

Мачът беше изпълнен с положения, но попаденията в него паднаха след почивката. Първо гостите откриха чрез Мануел Пучарели, но радостта им се задържа само десетина минути, след като Едер успя да изравни. 

Определено обаче домакините могат да съжаляват много повече, че не стигнаха до успеха. Още в началото те реализираха две попадения, но те им бяха отменени. И двата пъти точен беше италианският национал Едер, но реферите отчетоха засади. 

Първо нападателят прониза вратата още в 3-та минута, но имаше засада. Десет минути по-късно той пак прати топката в мрежата, но пак трябваше да спори с реферите, които не зачетоха и този гол. 

Домакините продължиха да атакуват, но направиха редица пропуски. Карлос Карбонара и Антонио Касано обаче не успяха да променят статуквото. В последните секунди на полувремето Пьотър Зелински от състава на гостите имаше шанс да се разпише, но вратарят Емилиано Вивиано спаси Самп от попадение. 

Статуквото беше нарушено в 59-та минута. Тогава Мануел Пучарели получи хубав пас и си отвоюва страхотна позиция в наказателното поле, след което стреля мощно в горния ляв ъгъл, за да направи резултата 1:0 за Емполи. 

Но тази преднина не беше удържана дълго. Чак в третия си опит, след като вкара топката в мрежата, Едер можа да се зарадва на зачетено попадение. След хубав пас той отправи топката в долния ляв ъгъл и изравни. 

До края на мача "моряците" имаха по-хубавите положения, но не успяха да ги оползотворят. Хоакин Кореа в 82-та минута и Луис Мюриел в 87-та имаха страхотни шансове да вкарат, но ударите им минаха на сантиметри встрани от вратата. 

Малко след това Асан Диус получи червен картон за състава на Емполи, но изгонването му за втори жълт картон не се оказа фатално за точката на тима му и така двата отбора се оттеглиха при краен резултат 1:1. След този развой Сампдория е на деветото място с 15 точки, а Емполи е 14-и с 11 точки.