Вече бившият спортен директор на Рома Валтер Сабатини хвърли малко повече светлина върху причините, които доведоха до раздялата между него и клуба и по взаимно съгласие. По думите на италианеца продажбата на Миралем Пянич е била сделката, която го е накарала да осъзнае, че повече не може да изпълнява тези задължения.

Днес Сабатини организира специална пресконференция, за да изложи своето гледище, като на практика се усъмни в амбициите на „джалоросите“ и тяхното ръководство. „Понякога хората ме определяха като наперен. Наскоро загубих играч, който се справяше толкова добре. Той е една от причините да си тръгна. Чувствам се зле заради този футболист, направете малко проучване и ще разберете за кого говоря. Този инцидент беше решаващ и ме накара да осъзная, че повече не мога да бъда спортен директор на Рома“, каза Сабатини.

„Не ми беше лесно да продам някои играчи, особено Ерик Ламела. Тази сделка ме уби. Аз настоях да го купим, защото исках да отправя силно послание до останалите клубове, защото Ламела не беше лесна мишена. Ние се подсилихме с невероятен играч. Да го продам ми причини огромна болка, но това важи и за други.“

„Наинголан поиска нов договор с клуба, а сега оттам обмислят. Те преговарят, но още няма нищо потвърдено. Играчите трябва да разберат, че отпадането от Шампионската лига е поражение за всички, трябва да се направят много оценки.“

„Връщам се към моя случай – напуснах Рома, защото те промениха футболните правила. Аз исках да играя моя футбол, но имах трудности с адаптацията си към новите критерии. Президентът и неговите приближени с право посочват статистическите точки, докато аз живея по инстинкт и с въображение. Числата могат и да са полезни, но понякога те предават. Аз вярвам на това, което виждам, когато забележа футболист. Не искам да се боря в името на различни идеи. Винаги съм имал собствена идея за футбола и не смятам да я променям. В момента клубът работи по нещо друго“, заяви Сабатини.