Спортният директор на Рома Валтер Сабатини отново стана централна тема в италианската преса. Немалка част от изданията отново подновиха спекулациите, че шефът ще напусне, като този път се предполага, че може да намери пристан в Милан.

Директорът при „джалоросите“ работи с Франко Балдини в хода на приключилото вчера трансферно лято'2016. Слуховете сочат, че Балдини е бил водещият фактор и неговата дума се е чувала повече.

На Балдини се приписва успешното подновяване наема на Войчех Шчесни от Арсенал, като бившият директор на Тотнъм е дал тласък на преговорите за Джак Уилшър, които вървяха добре, докато Арсенал реши да блокира сделката.

Всичко това навежда на мисълта, че дните на Сабатини в Рома са преброени. Добрата новина за специалиста е, че може да се отвори позиция в Милан. От доста време там изпълнителният директор Адриано Галиани движи трансферите, но новите китайски собственици явно се оглеждат за техен човек. Марко Фасоне ще стане генерален директор на „росонерите“, а той е съгласен да работи със Сабатини.