Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира проблемите и липсата на развитие в италианските клубове.

Красноречив пример за спада на нивото в Серия А имаше през това лято, когато 7-кратният шампион на Европа Милан се съгласи да продаде двамата си най-добри футболисти – Златан Ибрахимович и Тиаго Силва на френския Пари Сен Жермен.

Отборите в Германия пък се радват на нови, модерни стадиони, които са почти винаги пълни до краен предел и разполагат с финансова стабилност, която води до прогрес на Бундеслигата.

„Италианският футбол има неприятности, но аз съм сигурен, че те ще успеят да се справят с тази криза“, заяви Румениге.

„Германските стадиони са винаги пълни, защото ние осъществяваме социална политика да държим нашите билети на нива, достъпни и за бедните, толкова ниски като 7 евро за Байерн.“

„Международният успех на Алианц Арена подсказва на общините в Италия, че трябва да разберат важността на модерните стадиони за общодостъпния футбол.“

„Въпреки че тимовете от Милано са критикувани, аз вярва, че те са на път да балансират възнагражденията и да предложат шанс на младите играчи“, заяви шефът на Байерн Мюнхен.

Интер и Милан отбелязват спад в продажбите си на абонаментни карти в последните години, а Ювентус наду цените при завръщането си в Шампионската лига след няколко години прекъсване и стадионът в Торино остана твърде празен за мача срещу Шахтьор Донецк през седмица.