Много фенове на Ювентус изразиха негодувание от високите цени на билетите за домакинския мач срещу Шахтьор Донецк в Шампионската лига, който завърши при равенство 1:1.

Средната цена на пропуските бе 51 евро, което доведе до сериозен отлив от трибуните и двубоят стана вторият най-слабо посетен в историята на новия стадион на бианконерите.

На Ювентус Стейдиъм имаше само 29 368 зрители, оставяйки почти 1/3 от капацитета на съоръжението празен, въпреки че това бе първи мач на тима от Торино в ШЛ от 3 години насам.

Най-евтините билети за битката на Старата госпожа с украинския гранд бяха с цена от 40 евро, като те бяха за най-лошите места.

Куриозно в случая е, че другият италиански участник в Шампионската лига - Милан, пусна за същата сума от 40 евро цял пакет от 3 билета, които са за всичките 3 домакински мача на Сан Сиро от груповата фаза на турнира.

В Ювентус обаче не се притесниха от недоволството на част от тифозите и изразиха задоволство, че от таксите за вход за срещата с Шахтьор в клубната каса са влезли приходи от 1,5 милиона евро.