Треньорът на Рома Руди Гарсия разкри, че неговият отбор вече вижда светлината в края на тунела след днешния успех над Дженоа с 2:0 в 17-ия кръг на Серия А.

„Джалоросите“ прекъснаха серия от 7 поредни мача без успех във всички турнири, а според мнозина от италианските анализатори този резултат засега спасява главата на наставника. Не е тайна, че „вълците“ вече търсят варианти за заместник на французина.

Това обаче не му пречи да се изказва с оптимистични нотки за представянето на тима. „Искахме да спечелим, макар и темпото да бе твърде ниско преди почивката. Харесаха ми сърцето и душата, които този отбор показа. Всички играха със сърце“, заяви Гарсия.

„Според мен вече можем да видим светлината в дъното на тунела. Спечелихме, а това си беше важно. Преди всичко обаче от значение бе друго – когато останахме с 10 души, показахме впечатляващо единство. Това означава, че отборът все още е тук, оставаме близо до второто място и първенството ще бъде доста отворено през 2016 година.“

„Тогава ще си върнем играчи като Франческо Тоти и Кевин Строотман, докато програмата с мачове няма да е толкова натоварена“, каза още Гарсия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS