Треньорът на Рома Руди Гарсия нямаше как да отчете елиминацията от Купата на Италия срещу Специа по никакъв друг начин, освен като истински провал.

След нулево реми в 120 минути футбол осминафиналът бе решен с удари от бялата точка, които пратиха тима от Серия Б в следващия етап.

„През първото полувреме ни липсваше почти всичко. Видя се, че някои играчи загубиха увереност. Не е нормално да не се опитваме да преодолеем човека срещу нас или въобще да не поемаме рискове. Подавахме си само назад и настрани“, каза Гарсия.

„Не е нормално да не можем да вкараме срещу Специа за 120 минути и да ни трябват дузпи. В последните си три мача не допуснахме голове, но загубихме баланса и вече не вкарваме. Това не е нормално предвид състава, с който излязохме. Говорим си за истински провал. Трябва да устояваме на бурята и се нуждаем от характер, от гордост, от други елементи, за да покажем, че можем и много по-добре. Показаното днес просто не е достатъчно добро“, заключи френският специалист.

Рома няма победа във всички турнири, откакто спечели срещу Лацио на 8 ноември. Много е вероятно отпадането от Специа да коства и главата на треньора Руди Гарсия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS