Старши треньорът на Рома Руди Гарсия реагира спокойно на първия мач без победа за неговия тим този сезон в Серия А. "Вълците" завършиха 1:1 при гостуването си на Торино.

"Харесва ми, че играхме целия мач за победа. Атакувахме до последния съдийски сигнал и искахме да победим," заяви Гарсия. "Това е футболът, не може да печелим всеки мач. Но равенство навън не е негативен резултат. Дали победната серия ни е поставила под напрежение? Не беше напрежение, но със сигурност се наложи да променим подхода си."

Руди Гарсия постави Майкъл Брадли в халфовата линия, и заяви, че е доволен от представянето му. "С три мача на седмица, винаги третият е най-труден. И Брадли, и Никола Бурдисо се справиха. Без Франческо Тоти и Жервиньо, естествено имаме по-малко опции в атака. Нямаше как да започна едновременно с Марко Бориело и Адем Ляич, тъй като нямаше как да издържат цял мач," обясни специалистът.

"През първото полувреме Торино ни чакаше само да сбъркаме. След почивката вече имахме повече възможности и пространства за атака," добави Гарсия.

Старши треньорът не бе доволен само от отсъжданията на рефера, тъй като според него е имало нарушение срещу играч на Рома при гола на Торино. "Аз си върша работата като треньор, а съдията върши неговата. И треньорите правят грешки, както и играчите и реферите," заяви Гарсия.

"Трябва да ценим тази точка, и да спечелим следващия си мач, у дома със Сасуоло. Надявам се да се измъкнем и от Ювентус или Наполи, а може би и от двата отбора," завърши Руди Гарсия.

Двата преследвача на Рома се срещат помежду си следващия уикенд.