Рома остана без загуба след 11-я кръг на Серия А, но серията от 10 поредни победи приключи за „вълците“ в Торино, след 1:1 срещу едноименния тим на домакините. Футболистите на Руди Гарсия написаха историята на италианското първенство, като подобриха рекорда за най-много поредни победи от старта на шампионата, със своите 10 преди ремито в неделя.

Загубените от Рома две точки означават още и сериозен шанс за преследвачите – Наполи и Ювентус, които вече са само на три точки зад столичани.

Торино стана едва вторият отбор този сезон, който успява да вкара гол на Рома. Домакините продължават да се представят изключително на свой терен, и имат само една загуба на „Олимпико“ до момента.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Рома поведе в 28-та минута, с попадение на Кевин Строотман. Пянич бе изведен отляво в наказателното поле, намери отлично връхлитащия Строотман, който от движение прати топката в мрежата.

Алесио Черчи бе най-опасният играч на Торино през първото полувреме, като или той сам бе на върха на атаките на домакините, или успяваше да създаде ситуации за своите съотборници.

Рикардо Меджорини имаше най-доброто положение за Торино в 56-та минута, когато стреля опасно, и само страхотната намеса на Морган Де Санктис остави вратата на Рома суха.

В 63-та минута обаче тази суха мрежа за Рома най-после падна, и Алесио Черчи изравни. Меджорини овладя една дълга топка отляво в наказателното поле, спечели единоборството със защитник на Рома, и намери Черчи, който от три метра успя да прати кълбото под плонжа на Де Санктис.

Руди Гарсия веднага реагира, като пусна в игра Адем Ляич, а малко по-късно и Маркиньо. Майкон имаше претенции за дузпа, при един свой пробив отдясно, но съприкосновението бе извън границите на наказателното поле, а и контактът не бе толкова сериозен.

Рома започна да притиска своя съперник, и в заключителните десетина минути от мача направо го обсади в половината му. Това обаче не даде никакъв резултат, и в крайна сметка, фантастичната серия на „вълците“ намери своя край в Торино.