Треньорът на Рома Руди Гарсия смята, че 21 точки в оставащите 8 кръга пред тима в Серия А може и да се окажат достатъчни за спечелване на скудетото.

Утре „джалоросите“ имат отложен мач с Парма, а при победа математически ще си гарантират участие в Шампионската лига за другия сезон. Успехът освен всичко друго ще доближи столичани и на 8 точки от лидера Ювентус, който има 81 в актива си.

„Бих казал, че срещу Парма ще играем финал“, заяви френският специалист. „Математиката показва, че ако спечелим утре, ще се класираме за Шампионската лига.“

„Въпреки това е по-добре да се класираме директно за групите (т.е. тимът да завърши на 2-о място – б.р.), отколкото да играем в плейофа. Сега просто трябва да спечелим. Трябва да вземем колкото се може повече мачове до края, включително и този, който ни предстои утре. Тогава вече ще можем да гледаме дали Юве ще прави равенства и ще губи точки.“

„Второто място е в наши ръце. Ако можем обаче, ще се борим и за по-високо класиране. Имаме 8 мача, докато Ювентус има 7 до края. С 21 точки бихме могли да направим нещо. Докато математиката не ни опровергае, трябва да вярваме. Няма значение срещу кого играем, ние сме гладни и мотивирани“, завърши Гарсия.