Рома изпусна да се изкачи на върха на Серия А преди изиграването на останалите мачове от кръга. "Вълците" гостуваха на Болоня, но не успяха да изковат успеха, въпреки че водеха до 88-та минута. 

Тогава домакините изравниха след попадение от дузпа. Преди това "джалоросите" отбелязаха двете си попадения именно с изпълнения от бялата точка, а още в началото Адам Масина беше открил резултата. 

Иначе мачът започна много силно за играчите на Болоня. Те стигнаха до попадение в 11-та минута чрез Антони Муние, но то беше отменено заради засада. Само три минути по-късно обаче те откриха резултата. 

Адам Масина се разписа от близка дистанция след хубава асистенция на Лука Росетини и резултатът стана 1:0. След това попадение гостите от Рим се активизираха, но трудно стигаха до чисти ситуации. 

При една от тях в 39-та минута Миралем Пянич можеше да изравни, но ударът му от пряк свободен удар беше отразен от стража. Така почивката дойде при гол аванс на домакините. 

След подновяването на играта "джалоросите" тръгнаха още по-смело напред. В 52-та минута Антони Муние игра с ръка в наказателното поле и реферът даде дузпа. Миралем Пянич беше безпощаден от 11-те метра и направи 1:1. 

Около 13 минути след това отново босненецът можеше да отбележи, но вратарят се справи. В 71-та минута обаче Рома получи право да изпълни втора дузпа. Лука Росетини повали опонент в наказателното поле и от 11-те метра Един Джеко вкара за 2:1. 

Всичко вървеше към победа на римляните, но в 87-та минута Василис Торосидис повали играч на Болоня в наказателното поле на тима си и реферът даде дузпа, от която Матия Дестро вкара за 2:2 и така двата тима взеха само по точка от този двубой. 

Благодарение на този актив "вълците" временно се изравниха по точки с лидерите Интер и Фиорентина с по 27 точки, но пропиляха страхотен шанс да оглавят класирането. С първото си равенство за сезона пък Болоня събра 13 точки и дръпна леко в борбата за оцеляване.